utorak, 07 Juli 2020 14:06

Lokalno stanovništvo se bori sa korona virusom: Marš mira neće krenuti iz Nezuka

0807 mars mira

Planirana aktivnost u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici pod nazivom "Okupljanje preživjelih veterana bivše 28. Divizije Armije Republike BiH" koja je trebala da se održi danas s početkom u 18 sati u Nezuku, općina Sapna, se otkazuje, saopćeno je danas.

- Razlog zbog kojeg se neće održati navedena aktivnost je situacija u mjestu Nezuk izazvana pandemijom koronavirusa. Nažalost, stanovnici ovog naselja se nalaze u teškoj situaciji zbog virusa, te je Organizaconi odbor prinuđen da otkaže navedenu aktivnost. Obavještavamo javnost, medije i učesnike da „Marš mira 2020“ neće krenuti iz Nezuka. Polazak učesnika Marša mira bit će organiziran sutra sa Crnog vrha u 9 sati - naglasili su organizatori. 

Kamp u Liplju bit će formiran, tako da svi oni koji su ranije planirali da idu u Nezuk, preporučuju da idu u kamp u naselju Liplje.

- Kao preživjeli i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine, molim nadležne instance da pomognu stanovnicima Nezuka kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala probleme. Nezuk je mjesto gdje su preživjeli iz puta smrti ugledali svjetlo i osjetili slobodu u julu 1995. godine. Stanovnici Nezuka svih ovih godina su pružali nesebičnu pomoć učesnicima Marša mira, zbog toga im se zahvaljujemo - poručio je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

(TI)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu