petak, 03 Juli 2020 10:11

Krimolovci: U junu zaprimljeno 29 prijava s korisnim informacijama

0605 krimolovci

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u junu su registrirali 245 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih su četiri bila sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Istovremeno, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 95 prijava, od kojih je 25 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, privrednim kriminalom, krijumčarenjem, ratnim zločinima i ostalim krivičnim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 24 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po pet je postupala i SIPA.

U junu je primljeno 12 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored spomenutog, policijski službenici SIPA-e dali su 36 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505, saopšteno je iz SIPA-e.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu