Saglasnost i za ZD Rudnici Kreka Tuzla: Federalna vlada odobrila zapošljavanje većeg broja rudara

by admin2
| 12:56

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, o provođenju aktivnosti za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci u JP Elektroprivreda BiH Sarajevo, ZD Rudnici Kreka Tuzla, ZD RMU Đurđevik, ZD RMU Kakanj, ZD RMU Breza, ZD RMU Zenica i ZD RMU “Abid Lolić” Travnik-Bila.

Data je saglasnost za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci za rudnike koji posluju u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i to ZD Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla ukupno 52 zaposlenika, od čega 15 zaposlenika PK Dubrave 15 zaposlenika PK Šikulje i 22 zaposlenika, za potrebe tehnološkog procesa u jami.

Rudniku Đurđevik odobren je prijem ukupno 41 zaposlenika i to 13 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu i 28 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami, ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj ukupno 92 zaposlenika, od čega 66 za potrebe tehnološkog procesa u jami i 26 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu.

Odobren je i prijem ukupno 71 uposlenika ZD RMU Breza d.o.o. Breza za potrebe tehnološkog procesa u jami, ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica 114 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami i ZD RMU “Abid Lolić” d.o.o. Travnik-Bila 32 zaposlenika, također za potrebe tehnološkog procesa u jami.

(TI)