ponedjeljak, 29 Juni 2020 18:12

Njemačka ambasada u BiH: Objašnjeno kako do potvrde o prelasku granice

1703 ambasada

Njemačka ambasada u BiH, danas je objavila pojašnjenje koje se odnosi na osobe koje je služba za strance u Njemačkoj zamolila da u svrhu dokazivanja izlaska iz Njemačke svoju potvrdu o prelasku granice lično predaju u Ambasadi u Sarajevu.

- Ambasada od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 08:00-12:00 sati prima potvrde o prelasku granice. U tu svrhu se neće zakazivati termini. Ukoliko dođe do prevelike gužve, prijem će se u datom slučaju morati odgoditi za iduću sedmicu. Molimo da povedete računa o tome da svaka osoba kojoj je potrebna potvrda o prelasku granice mora lično doći u Ambasadu i donijeti formular koji je izdala služba za strance! Nije moguće da predajete potvrde o prelasku granice za treća lica, čak ni za članove porodice - pojasnili su iz Ambasade u informaciji koju su objavili na svojoj Facebook stranici.

Zahtjeve za izdavanje viza još uvijek nije moguće primati. Za sva dodatna pitanja zainteresovani se mogu obratita se odjelu za vize putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.e.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu