subota, 06 Juni 2020 12:30

Bingo na prvom mjestu: Ko je od poslodavaca povukao najviše sredstava za zapošljavanje u FBIH

01012019 nezaposleni

Federalni zavod za zapošljavanje proteklih pet godina realizovao je programe za sufinansirane zapošljavanja.

U nedostatku adekvatnih kriterija za odabir poslodavaca za učešće u programima sufinansiranja zapošljavanja u periodu 2015-2018. godine, dešavalo se da isti poslodavci iz godine u godinu koristesredstva po više mjera bez obaveze da zadrže sufinansiranu osobu određeni period nakon isteka ugovora o sufinansiranju.

Dostupni podaci pokazuju da su određenim poslodavcima u promatranom periodu isplaćena značajna finansijska sredstva za sufinansiranje zapošljavanja. Pojedini poslodavci su kontinuiranim učešćem samo po programima sufinansiranja zapošljavanja u periodu 2015-2018. godine osigurali više stotina hiljada KM iz sredstva FZZZ-a. 

Analizom podataka koje je dostavio FZZZ o poslodavcima koji su koristili sredstva programa sufinansiranja zapošljavanja, utvrđeno je da su određeni poslodavci ponovo koristili sredstva programa sufinansiranja, iako po prethodno realizovanim programima nisu zadržali nijednu osobu nakon isteka perioda sufinansiranja.

U nedostatku adekvatnih kriterija za odabir poslodavaca za učešće u programima sufinansiranja zapošljavanja u periodu 2015-2018. godine, dešavalo se da isti poslodavci iz godine u godinu koriste sredstva po više mjera bez obaveze da zadrže sufinansiranu osobu određeni period nakon isteka ugovora o sufinansiranju - piše portal Akta.ba.

0606 akta

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu