petak, 05 Juni 2020 17:14

Sud BiH djelimično uvažio žalbu Tužilaštva BiH, ali Novalić ostaje na slobodi

1704 novalic

Sud BiH djelimično je uvažio žalbu Tužilaštva BiH kojom je traženo da se odredi pritvor osumnjičenima u aferi "Respiratori", Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku.

Tužilaštvo BiH se žalilo na određivanja mjera zabrane. To znači da će se Novalić u ovom predmetu ipak braniti s slobode. 

Sud BiH uvažio je djelomično žalbu Tužilaštva BIH u djelu koji se odnosi na Novalića i druge, vezano za međusobno komuniciranje optuženih i njihovim kontaktiranjem sa svjedocima. 

Sud im je zabranio bilo kakav kontakt osumnjičenih Novalića, Solaka i Hodžića, a zabranjen je i prilazak svjedocima u postupku na manje od 50 metara.

No, Fadil Novalić to može učiniti zbog prirode obavljanja posla ali o svakom kontaktu mora obavijestiti postupajućeg tužioca, te mu je zabranjeno komunicirati o predmetu, stoji u odluci Suda BiH.

Oni su osumnjičeni u aferi teškoj 10,5 miliona KM koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH

Tužilaštvo sumnjiči Novalića, Solaka i Hodžića za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, zloupotrebu položaja, primanje nagrade za trgovinu utjecajem, pranje novca i krivotvorenje isprava.

(TI/Dnevni avaz)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu