utorak, 02 Juni 2020 11:24

FHMZ: Vremenska prognoza za naredna tri dana

2605 oblacno trg

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u Bosni i Hercegovini u srijedu, četvrtak i petak očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

U srijedu se u centralnim i istočnim područjima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malao do umjereno oblačno. U ostatku dana postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji. Tokom poslijepodneva u Bosni sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje i u višim djelovima Hercegovine se očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U četvrtak, umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima naoblačenje, što u Hercegovini, jugozapadnim i ponegdje u sjevernim područjima može usloviti kišu. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje u sjevernim područjima i sa pojačanim vjetrom. Intenzivnije padavine uglanvnom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Temperatura zraka uglavnom izmedju 10 i 16, na jugu do 21 stepen.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu