HDZ traži ukidanje stanja nesreće u FBiH

by admin2
| 17:00

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je danas video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH.

Prilikom video sastanka analiziran je rad, odluke, aktivnosti i mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ukupna situacija odrazila na zdravstvo, ekonomiju i život građana.

“Dužnosnici su kroz raspravu istaknuli kako se ekonomiji mora dodatno posvetiti kako bi se u potpunosti pokrenuli svi procesi koji su zbog pandemije bili u zastoju. Komentirana je i zdravstveno epidemiološka situacija, koja je ocjenjana stabilnom. Dužnosnici su naglasili kako bi bilo važno pokrenuti inicijativu za ukidanje stanja nesreće u Federaciji BiH, uz naglasak na pridržavanju mjera socijalnog distanciranja. Stanje se normalzira, životni tijek se mora nastaviti ali se mora biti na oprezu, zaključili su sugovornici”, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Bilo je riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH, dužnosnici Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te ministri u Vladi Federacije BiH, naglasili su važnost političkih aktivnosti, mora se polako vraćati normalnom načinu rada, pokretati nove inicijative i odluke te ublažavati sve posljedice pandemije, zaključeno je iz HDZ-a BiH.

(TI/Vijesti.ba)