petak, 22 Maj 2020 08:22

FŠCZ na 10. hitnoj elektronskoj sjednici donio dvije nove naredbe

2103 cz

S ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusa (Covid-19) održana je 10. hitna vanredna elektronska sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) na kojoj su donijete dvije nove naredbe.

Prvom naredbom Federalnoj upravi za inspekcijske poslove naređeno je da utvrdi proceduru stavljanja van snage rješenja federalnih sanitarnih inspektora o stavljanju pod zdravstveni nadzor i zabrani kretanja u trajanju od 14 dana za lica koja su u BiH ušla na jednom od graničnih prelaza na području Federacije BiH prije stavljanja van snage naredbi po kojima su ove mjere izrečene.

Federalni sanitarni inspektor, do ukidanja ovih mjera, bio je obavezan da svim licima koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu izrekne rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana.

Na 9. vanrednoj sjednici FŠCZ je stavio van snage naredbe koje su regulisale ovu oblast a naredbom donijetom na jučerašnjoj sjednici Federalna uprava za inspekcijske poslove utvrdit će proceduru kako bi se stavila van snage već izdata rješenja o izolaciji za lica koja su ušla u  BiH na jednom od graničnih prelaza na području FBiH.

Na današnjoj sjednici stavljena je van snage i naredba o prinudnoj izolaciji  za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog perioda za koji je ta mjera određena ili produžena.

Sve donijete naredbe stupaju na snagu danom donošenja.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu