utorak, 31 Mart 2020 19:28

Svi bili pacijenti Centra za srce: Prvi slučajevi koronavirusa u tri podrinjske opštine

3103 zvornik

Danas u popodnevnim časovima potvrđeno je da je jedno lice iz Zvornika pozitivno na virus korona, a sa regije Birač još dva lica, saopštio je komandat Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

On je rekao da se radi o pacijentima koji su nedavno imali određene intervencije u MIB-u bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana pojavila infekcija sa virusom korona.

„Sve vrijeme smo čuvali granice da nam iz inostranstva ne dođe neko zaražen, ali desilo nam se ono najgore da su ljudi u zdravstvenoj ustanovi na području BiH, zaraženi virusom. Po hitnom postupku sazvali smo sastanak Štaba u užem sastavu,kontaktirali nadležne domove zdravlja, jer se pored osobe iz Zvornika radi o jednoj osobi iz Šekovića i jednoj iz Milićima, i organizovali za večeras evidentiranje neposrednih kontakata i njihovo testiranje.“

Gradonačelnik je poručio da nema mjesto panici, ali da oprez mora biti podignut na najviši nivo, bez izlazaka iz svojih domova i bez kontakata, da bi smo imali što manje zaraženih.

Doktor Pero Pajkanović, infektolog u Bolnici u Zvorniku rekao je da se radi o tri muške osobe, svi su 1957. godište i srčani su bolesnici - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu