DSO Promus

ponedjeljak, 27 Januar 2020 14:00

Nesreća u Hrvatskoj: Srušio se vojni helikopter

2701 helikopter

U more između Zablaća i Zlarina u Hrvatskoj danas oko 11 sati pao je helikopter, potvrdili su u šibenskoj policiji. Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske je objavljeno da je riječ o vojnom helikopteru.

- U području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tokom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljak 27. januara 2020. u 10,30 sati.  Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade - saopšteno je.

Rečeno je i kako se ne zna koliko ljudi je bilo u helikopteru.

- Obavještavamo vas da je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter. Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost - objavila je policija.

(TI/N1)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu