DSO Promus

srijeda, 22 Januar 2020 13:25

Satnica sa 2,5 na 2,7 KM: Elektroprivreda BiH dala saglasnost za povećanje plate rudarima

2201 rudari

Rudari u Federaciji BiH od 1. marta trebali bi dobiti uvećane plate jer je Elektroprivreda BiH udovoljila njihovim zahtjevima.

Kako je za Klix.ba potvrđeno uprava JP Elektroprivrede BiH je na jučerašnjoj sjednici prihvatila informaciju u vezi sa granskim kolektivnim ugovorom u oblasti rudarstva, koja sadrži prijedlog izmjene satnice sa 2,5 na 2,7 KM.

"Informacijom je predloženo i da se novi kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika iz oblasti rudarstva u FBiH, zaključi na period minimalno dvije godine, uz uslov da se uz podršku Vlade FBiH i reprezentativnih sindikata u narednih najviše šest mjeseci, implementiraju planovi reorganizacije svih zavisnih društava rudnici uglja", kažu iz Elektroprivrede.

Uz davanje saglasnosti članovima pregovaračkog tima u ime JP Elektroprivreda BiH da zastupaju stavove iz navedene informacije, uprava Elektroprivrede je usvojila i zaključak da se sredstva za eventualno povećanje satnice trebaju obezbjediti iz efekata reorganizacije rudnika, a nikako iz povećanja cijene uglja prema JP Elektroprivreda BiH.

(TI/Klix.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu