nedjelja, 15 Decembar 2019 12:30

Danas sunčano: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

0101 zima sunce 770

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Vjetar slab južnog smjera. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak, pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne mala naoblaka, po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U utorak, pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U srijedu, pretežno oblačno se prognozira na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka, s tim što će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu