ponedjeljak, 18 Novembar 2019 19:03

FHMZ: Vremenska prognoza za naredne sedmice u BiH

1811 korzo sbalkona

Nastavak mjeseca novembra u Bosni i Hercegovini obilježit će izraženije jugo koje će usloviti pretežno oblačno vrijeme sa povremenom slabom kišom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša se očekuje u jugozapadnim, zapadnim i južnim područjima. Puhat će slab do umjeren vjetar. U prvom dijelu ove sedmice na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su i jaki udari vjetra. Zadržat će se nadprosječno toplo vrijeme, a slab mraz je moguć na planinama i visoravnima.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 4°C do 10°C u Bosni, u Hercegovini do 12°C. Maksimalne dnevne temperature kretat će se od 10°C do 15°C u Bosni, na jugu zemlje do 18 °C.

I u zadnjoj sedmici ovog mjeseca (25.11. - 02.12.) prema raspoloživim sinoptičkim kartama neće doći do veće promjene vremenskih prilika. Prognozira se pretežno oblačno sa slabom kišom, a temperature zraka će i dalje biti iznad prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 2°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najveće očekivane dnevne temperature između 6 i 14°C, saopšteno je.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu