BiH dočekuje Italiju: Zmajevi spremni, Prosinečki otkrio početni sastav

by nedim
| 21:13

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su večeras na „Bilinom polju“ u Zenici oficijelni trening uoči utakmice kvalifikacija za EURO 2020. sa Italijom.

Italija susret dočekuje sa prvog mjesta na tabeli kvalifikacione grupe J sa maksimalna 24 boda iz 8 utakmica, dok je bh. tim četvrti sa 10 bodova.

„Svi igrači koji su tu su zdravi i mogu konkurirati za sutrašnji meč. Italija je ekipa koja je sve pobijedila u grupi i sigurno je da imaju dosta samopouzdanja. Imaju puno dobrih mladih igrača. Nakon prošlih kvalifikacija su napravili smjenu generacija i imaju dobru reprezentaciju. Bez obzira na to što su se već plasirali očekuje nas teška utakmica. Mi želimo da pokažemo da se možemo nositi sa svakom ekipom. U Zenici uvijek igramo dobro i nadamo se da će tako biti i sutra.“

Selektor o rezultatima u ovom kvalifikacionom ciklusu kaže:

„Morali smo bolje u ovim kvalifikacijama. Na strani nismo bili dobri kao na domaćem terenu i to je bio problem. Važno nam je da sutra odigramo dobru utakmicu. U Italiji smo igrali dobro bez obzira na to što smo izgubili. Ipak, ako budemo na tom nivou možemo se nadati nekom dobrom rezultatu. Siguran sam da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i zanimljiva.“

BiH i Italija su se do sada sastale dva puta i oba tima imaju po jednu pobjedu uz gol razliku 3:3.

Robert Prosinečki je najavio i sastav koji će sutra istrčati na teren: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Cimirot, Krunić, Višća i Džeko.

Ukoliko nastupi protiv Italije Edinu Višći će to biti jubilarni 50. nastup za našu reprezentaciju.

Meč Bosna i Hercegovina-Italija počinje sutra (petak) u 20:45 sati na „Bilinom polju“, a vodiće ga sudijska četvorka iz Švajcarske. Glavni sudija je Sandro Schärer, pomoćnici su Stephane De Almeida i Bekim Zogaj, a četvrti sudija je Alain Bieri.

(Tuzlainfo.ba)