Sajam Energa i IZFAS nastavljaju saradnju: Velika prilika za prezentaciju bh. kompanija na svjetskom tržištu

by admin2
| 22:00

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine, kompanija Fair Services (IZFAS) iz Izmira kao jedan od najvećih organizatora sajmova u Turskoj, te predstavnici sajma Energa iz Bosne i Hercegovine potpisali su Memorandum o razumijevanju.

Potpisnici  su predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić, predsjednik uprave Tuzlanskog sajma Zlatko Alidžanović te zamjenik generalnog direktora IZFAS-a Onur Fatih Gokcedag, a u sporazum je potpisan Sarajevu u sjedištu federalne privredne komore, dugogodišnjeg partnera sajma Energa.

Memorandum je nastavak saradnje s turskim IZFAS-om sa kojm Energa već ima jednu vrstu ugovora o pružanju slobodnog prostora za uzajamnu promociju sajmova.

-Baš po tom načinu ugovora, prije nekoliko sedmica smo boravili na ovogodišnjem sajmu MINEX te dogovorili nastavak saradnje u koju želimo da uključimo još specijalističkih sajmova u Bosni i Hercegovini – rekao je predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.

Osim ugovora između Privredne komore i IZFAS-a, ovom prilikom su ugovor potpisali predstavnici organizatora sajmova IZFAS i Energa isključivo zbog sajma MINEX koji je također turski sajam industrije, energije i rudarstva.

Predsjednik uprave Tuzlanskog sajma Zlatko Alidžanović je uime projekta Energa kazao da  potpisivanje ugovora s turskim sajmom IZFAS nastavlja uspješnu suradnju sajamskog projekta Energa i specijaliziranog sajma MINEX.

– Prije dvadesetak dana smo u posjeti Turskoj imali vrlo uspješan nastup bosanskih kolektiva, po prethodnom ugovoru, baziranom također na reciprocitetu, što daje sjajne prilike domaćim privrednim subjektima iz sektora energetike za kvalitetan nastup ne samo na turskom već i azijskom i svjetskom tržištu budući da je turski sajam MINEX jedan od najvećih sajmova te vrste u svijetu – rekao je Zlatko Alidžanović.

ENERGA, međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, u protekle tri godine se održavao Centru Skenderija, a tako će biti i 2020. godine, kada će se u periodu od  9.-11. juna održati, jubilarni, 10. put.

(Tuzlainfo.ba)