Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

by nedim
| 6:20

Danas se u Bosni i Hercegovini očekujeoblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 14 do 19 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeni pljuskovi u Hercegovini. U Bosni lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Kiša se prognozira uglavnom na području Krajine, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusa.

(Tuzlainfo.ba)