utorak, 08 Oktobar 2019 22:10

Finalistkinje izbora Miss BiH za Miss Svijeta 2019 se pripremaju u Hrvatskoj

0810 misice

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Biograd na Moru, dvadeset i dvije finalistkinje izbora Miss BiH za Miss Svijeta 2019 se nalaze u Hrvatskoj u hotelu „Adria“, koji je oficijelni hotel za pripreme ovogodišnjih finalistica.

Biograd na moru danas je poznati turistički i posebice nautički centar u samom središtu jadranske obale, a djevojke su zajedno sa organizatorima posjetile i neke od znamenosti ovog grada.

Tako su jedan dan provele i na vidikovcu „Kamenjak“, koji je djevojke oduševio nezaboravnim pogledom na jedan od najslikovitijih morskih tjesnaca Pašmanski kanal i otočiće koji su po njemu razasuti.

Vidikovac se nalazi u blizini Parka prirode Vransko jezero kojeg čini najveće hrvatsko jezero s okolnim prostorom, smješteno sasvim blizu mora. Kao jedno od rijetkih, gotovo netaknutih prirodnih staništa ptica vodarica, sa izvorima pitke vode te područje osebujnih specifičnosti i bioraznolikosti, Vransko jezero sa okolnim područjem proglašeno je Parkom prirode.

Djevojke su također posjetile i Muzej „Maškovića Han“ Pakoštane, gdje su mogle vidjeti predmete iz turskog razdoblja, nađene na području Pakoštana i Vrana.

Ludu zabavu i nezaboravno iskustvo doživjele su u „Fun Park Biograd“, tematski park u blizini Biograda na Moru. Budući da park ima za svakoga ponešto, od adrenalinskih vožnji, klasične igre u igraonicama, dvoranama, kući strave, Dark Ride interaktivno putovanje i sl., djevojke su uživale u cjelokupnom iskustvu.  I ova avantura bila je ispunjena trenucima zabave, uzbuđenja i smijeha!

Finalni izbor Miss BiH održat će se 13. oktobra u Kongresnom centru Hotel Terme Ilidža u 21 h uz direktan prijenos na FTV.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu