Zenica: Otkazan 26. generalni sajam ZEPS 2019

by admin2
| 10:40

Ovogodišnji, 26. generalni BH sajam „ZEPS 2019“ i 16. međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal“, neće biti održani – izjavila je Feni direktorica ZEPS-a Snežanka Jonjić.

O razlozima otkazivanja poznatih zeničkih sajmova, nova direktorica ističe da u ovom trenutku ne može puno toga reći. Sajmovi su trebali biti održani od 1. do 5. oktobra.

– Razlog je što nismo uspjeli privući dovoljno izlagača, a kada smo pripremali sajmove kazali smo da nećemo ići ispod određenog broja izlagača. Sada ne bih objašnjavala zbog čega se izlagači nisu odazvali. Mnogo je razloga – kaže direktorica Jonjić, koja dodaje kako su razlozi i tehničke prirode.

Na pitanje da li takva odluka znači i gašenje zeničkih sajmova, odnosno da li će naredne godine pokušati nastaviti tradiciju, Jonjić ističe kako će nastojati organizirati sajmove iduće godine, ali i da je o tome sada rano govoriti.

Ovogodišnji su sajmovi, prvobitno, trebali biti organizirani u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“, ali se ipak ostalo pri odluci da se održavanje nastavi na sajmištu na Kamberovića polju, da bi, konačno, uslijedila odluka o otkazivanju.

(TI)