FHMZ:Vremenska prognoza za utorak, srijedu i četvrtak u BiH

by admin2
| 8:59

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

U Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake, a sunčanije u drugoj polovini dana. U noći na srijedu novo naoblačenje.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U srijedu, 11.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak, 12.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje i do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

(TI)