DSO Promus

petak, 23 Avgust 2019 13:49

Inspekcija SRC-u Ajdinovići zabranila pripremanje i posluživanje hrane

2208 ajdinovici

Nakon što je više od desetero djece primljeno na Infektivnu kliniku na KCUS-u sa stomačnim tegobama i sa sumnjom da se radi o trovanju, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona izašla je na teren i poduzela mjere za utvrđivanje mogućih uzroka trovanja djece u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

- Odmah po prijavi, kantonalna sanitarna inspektorica je izašla na lice mjesta, s ciljem inspekcijskog nadzora u objektu. Bili su prisutni i policijski službenici PS Olovo i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Po nalogu dežurnog tužioca u ZDK, za potrebe vještačenja uzeti su uzorci hrane i vode, kao i ostali potrebni uzorci (brisevi sa radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće uposlenika).

Kantonalna sanitarna inspekcija je poduzela zakonom propisane mjere, odnosno zabranila subjektu nadzora pripremu i usluživanje hrane i pića, upotrebu vode za pripremu hrane i pića iz dovoda u objektu, u kuhinji hotela i ostalim objektima gdje se priprema i uslužuje hrana i piće (grill i pizzeria), do dobijanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija.

Inspekcijsku kontrolu u ovom objektu će, u okviru svoje nadležnosti, obaviti i kantonalna veterinarska inspekcija – saopštili su iz Kantonalne inspekcije ZDK.

(TI)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu