Vremenska prognoza: Od petka naoblačenje

by admin2
| 8:28

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a rijetki lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima mogući su u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. 

Vjetar u Bosni danas slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U petak umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni.

U subotu i nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni.

Početkom iduće sedmice nastaviće preovladavati umjereno oblačno vrijeme. Poslijepodne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni.

(TI)