Čekali godinama: BKC Živinice dobio prvi koncertni klavir

by nedim
| 18:23

Zahvaljujući Gradonačelniku dr. Samiru Kamenjakoviću u BKC-u Živinice izvršena je primopredaja prvog koncertnog klavira u Živinicama.

Riječ je o vrlo značajnom instrumentu koji će unaprijediti djelatnost kulture i umjetnosti u gradu, a na radost brojne publike, umjetnika, ali i onih koji to žele postati.

„Sa ovim muzičkim instrumentom, BKC će svoja vrata otvoriti  i mnogim klasičnim koncertima kojih je itekako falilo. Već na početku nove sezone, očekuje nas dva izuzetno značajna koncerta, u planu je Međunarodni festival dječije pjesme, radionice klavira, Noć poezije, i još mnogo mnogo toga zanimljivog“, navode iz BKC-a Živinice.

Kako grad Živinice do sada nije imao ovakav vrhunski koncertni klavir, ovaj vrijedan poklon predstavlja značajan iskorak na području klasične muzike, jer omogućava organizaciju cijelog spektra različitih muzičkih manifestacija, od takmičenja mladih pijanista, do koncerata .

˝Smatram da on treba biti u BKC -u, obzirom da je BKC nacionalni kulturni centar, i iz tog razlog trebamo iz Živinica poslati najbolje poruke.Ja mislim da će kroz vrijeme mnogi ljudi shvatiti promjene koje se dešavaju oko svih nas, i da će ih prihvatiti i nadogrditi ono što pokušavamo promijeniti˝ , kazao je između ostalog gradonačelnik Grada Živinica Samir Kamenjaković.

Direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić, ovom prilikom se zahvalio Gradonačelniku grada Živinica, prije svega na pokroviteljstvu kulturnih manifestacija u gradu, a naročito na ovom vrijednom poklonu kojeg su dugo godina čekali mnogi. Koncertni klavir je nešto što naša publika zaslužuje, ali i umjetnici, naglasio je Krivalić.

Na ovo smo čekali mnogo godina, i  konačno dočekali, kazali  su ostali umjetnici koji su prisustvovali primopredaji koncertnog klavira .

Vjerujemo da će Živinice sa ovim klavirom, dobiti mnogo koncerata klasične muzike ali i drugih, zanimljivih umjetničkih sadržaja – saopšteno je iz BKC Živinice.

(Tuzlainfo.ba)