četvrtak, 20 Juni 2019 11:41

Formiran BH blok: SDP i Naša stranka potpisale Sporazum

2006 bhblok2

Socijaldemokratska partija i Naša stranka su danas potpisale Sporazum o osnivanju Bosanskohercegovačkog bloka.Sporazum su potpisali predsjednici dvije stranke - Nermin Nikšić i Predrag Kojović.

"Radili smo na potpuno iskrenim osnovama... Dali smo jedan drugom riječ da ćemo raditi na iskrenim osnovama i proširiti Bh. blok. Vidjet ćete da smo ozbiljni. Razgovarat ćemo sa građanima širom BiH", istakao je Nikšić.

"Ostvarili smo jedan suštinski, iskren odnos sa SDP-om. Namjerno smo radili sporo da nam se ne bi desilo ono što se ranije dešavalo... Nije cilj okupiti samo socijaldemokrate, već Bošnjake, Srbe i Hrvate, te sve ostale građane... Ko želi da razgovaramo o građanskoj zemlji, dobrodošao je u ovaj blok... Pozivam građane da vide šta se dešava i da daju šansu za jednu novu BiH", rekao je Kojović.

Do septembra će biti pripremljen i politički manifest.

Kojović je objasnio da Bh. blok ne znači samo okupljanje stranaka, već svih relevantnih društvenih aktera koji dijele suštinski iste vrijednosti, a to je prije svega jednakopravnost svih građana na cijelom teritoriju BiH.

Nikšić je istakao da će nastojati širiti ovu ideju među svim građanima čije međusobne različitosti smatra njihovom prednosti, a ne nedostatkom.

Predsjednik SDP-u je potvrdio da će biti cilj da imaju zajedničke kandidate za načelnike i gradonačelnike na sljedećim lokalnim izborima, a da će to posebno biti cilj u Kantonu Sarajevo.

Za njega je Pokret socijalne pravde i demokratije zapravo, kako je rekao, blok koji razjedinjuje ljevicu.

Kojović je mišljenja da će lokalni izbori biti stvarni test za Bh. blok i da će cilj biti pola miliona glasova na Općim izborima 2022. za ove stranke.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu