Veliki uspjeh rukometne reprezentacije: Bosna i Hercegovina je na Evropskom prvenstvu!

by nedim
| 17:39

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo.

Naši rukometaši historijski plasman su ostvarili pobjedom u gostima u okviru 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje su bili bolji od selekcije Češke rezultatom 23:24 i tako se prvi put u historiji plasirali na smotru najboljih evropskih ekipa naredne godine.

Cijelim tokom utakmice ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a ni jedan tim nije imao više od dva gola razlike. Najbolji u našim redovima je bio Nikola Prce sa deset postignutih golova.

BiH je kvalifikacije okončala s četiri pobjede i dva poraza, baš koliko su imali i Bjelorusija i Češka, ali su u ovom krugu naši reprezentativci imali najlošiji skor, te su se kao najbolja trećeplaasirana reprezentacija plasirali na EP.

Podsjetimo, rukometno Evropsko prvenstvo 2020. godine bit će 14. izdanje smotre najboljih evropskih ekipa. Prvi put će biti organizovan u tri države – Austriji, Norveškoj i Švedskoj. 

Također, to će biti prvo prvenstvo s 24 reprezentacije učesnika, a počinje 10. te završava 26. januara naredne godine. Izvlačenje grupa bit će održano u Erste Bank Campusu u Beču 28. juna.

(Tuzlainfo.ba)