Danas četvrti dan potrage: U pretraživanje terena uključeni i dronovi

by nedim
| 7:25

Ni trećeg dana potraga za šestogodišnjim dječakom Ibrahimom Mešeljevićem, koji je u utorak oko 12 sati pao u Mračajsku rijeku, nije dala rezultat. Spasilačke ekipe Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i Federalne uprave CZ-a, članovi gorskih službi spašavanja Žepče i Zavidovići, Sportsko-rekreativnog kluba Bosna iz Zenice, te porodica i mještani Begovog Hana kod Žepča i jučer su bezuspješno tragali za dječakom.

Na teško pristupačnim mjestima korišteni su dronovi koji su snimali teren. Nastavak potrage bi trebao uslijediti danas u jutarnjim satima.

FUCZ je uputio Republičkoj upravi Civilne zaštite RS-a zahtjev za pomoć u potrazi za dvije nestale osobe u rijeci Bosni, dječakom Ibrahimom i Almirom Gluhićem iz Zavidovića, čije su odjeća i lične stvari pronađene na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobići.

RUCZ RS-a je obavijestio sve pravne subjekte, udruženja građana i sportska društva čije su aktivnosti vezane uz rijeku Bosnu, kao i stanovništvo naseljeno nizvodno od Doboja do ušća, da obrate pažnju, te ukoliko primijete bilo kakav trag koji bi mogao ukazivati na pojavu nestalih, odmah informaciju dostave nadležnim organima.

(TI/Oslobođenje)