DSO Promus

srijeda, 15 Maj 2019 22:23

Uključuju se i ronioci: I drugi dan potrage za dječakom iz Begovog Hana bez rezultata

1505 gss begov han

Potraga za šestogodišnjim dječakom, koji je jučer u mjestu Begov Han kod Žepča upao u potok, i danas je završena bez uspjeha.

Kako piše federalna.ba, timovi gorske službe, civilne zaštite, specijalna policija Zeničko-dobojskog kantona sa mještanima pretraživali su oko 20 kilometara obale rijeke Bosne.

U današnju potragu su bili uključeni i čamci i dronovi Federalne uprave civilne zaštite. I uprkos uloženom naporu različitih civilnih službi, policije i mještana, današnja potraga nije dala željene rezultate.

- U daljem dijelu pretrage ići ćemo nizvodno koliko budu vremenski uslovi dozvoljavali, a i nadamo se da će nivo rijeke opasti. Isključujemo mogućnost ronjenja jer je rijeka brza i mutna, vidljivost je loša - kaže Ekrem Toka, predsjednik Sportsko-rekreativnog kluba “Bosna”.

Mještani Begovog Hana još su u nevjerici nakon jučerašnjih događaja.

- Teško je to palo svima. Roditeljima je najteže. Trudimo se kao komšije pomoći, da ga je barem sada naći - kaže mještanin Begovog Hana Elvis Grčo.

Potraga za nestalim dječakom bit će nastavljena, a bolji vremenski uslovi omogućit će i uključenje ronilačkih timova u pretragu korita rijeke Bosne.

(TI)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu