utorak, 14 Maj 2019 14:22

Distrkt Brčko: Vodostaji rijeke Save i njenih pritoka u stalnom porastu

1405 sava

Vodostaji rijeke Save i njenih pritoka na području Distrikta Brčko su u porastu, saopćeno je nakon sjednice Kolegija Vlade Distrikta Brčko na kojem su razmatrane najnovije informacije o stanju na terenu.

- Nivo vodostaja rijeke Save na mjernoj jedinici u Bosanskom Šamcu od jučer u isto doba porastao je za 100 centimetara i trenutno iznosi 367 centimetara - navedeno je u saopćenju Vlade.

Prema izvještaju Odjeljenja za javnu sigurnost, pritoke rijeke Save jučer su naglo porasle, pa je u mjesnim zajednicama Štrepci, Gornji Zovik, Islamovac i Rašljani otežana putna komunikacija usljed manjih izlijevanja i nanosa na saobraćajnicama.

Povišen je vodostaj Brke, kao i Tinje koja se jutros izlila na mostu u mjesnoj zajednici Prijedor, te u Poljacima i Donjoj Skakavi.

Na području Brčkog nema prekida putne komunikacije, kao ni poplavljenih kuća.

Na sjednici Kolegija Vlade navedeno je da se redovne mjere odbrane od poplava proglašavaju kada je nivo Save 650 centimetarate da trenutno nema potrebe za tim.

Na sjednici je istaknuto da je Štab civilne zaštite, kao i nevladin sektor, u stanju pripravnosti i da su na raspolaganju građanima, koji im se mogu obratiti na brojeve telefona 121 i 123.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu