ponedjeljak, 29 April 2019 14:53

Predložen pritvor za uhapšene na aerodromu u Sarajevu

2904 aerodrom sarajevo

Postupajući tužitelj, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe, strane državljane koji su uhapšeni u zoni ograničenog kretanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo (MAS), potvrđeno je za N1.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za: Toufika Tayjiba (rođenog 1988. godine u Alžiru, državljanin Alžira) i Edinnea Ben Zekrija Chiheba (rođenog 1994. godine u Tunisu, državljanin Tunisa).

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je iz razloga postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da se radi o stranim državljanima, koji bi mogli postati nedostupni pravosuđu BiH.

Navedeni osumnjičeni, otkriveni su i uhapšeni u zoni ograničenog kretanja na Aerodromu Sarajevo, na mjestu i prostoru gdje pristup građanima nije dozvoljen, bez provedenih kontrola i procedura. Osumnjičeni se terete za kazneno djelo krijumčarenja ljudi iz članka 189. KZ BiH.

Sud BiH uvažio je prijedlog tužiteljstva te odredio pritvor osumnjičenima. Rad na predmetu se intenzivno nastavlja.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu