subota, 27 April 2019 10:47

Izazov #trashtag: Srednjoškolci čistili gradove širom BiH

2704akcija ciscenja

Srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine povezani u Mrežu savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine koja se uključila se u svjetski izazov nazvan #trashtag challenge, prethodni mjesec dana čistili su različite gradske lokacije pretrpane smećem.

Trashtag challenge (izazov) je trend koji se širi internetom u cijelom svijetu. U njega se možete uključiti tako što odete na mjesto prekriveno smećem fotografišete ga, a potom očistite mjesto od smeća te ga ponovo fotografišete. Fotografije postavite na društvene mreže i izazovete druge ljude da učine isto.

Srednjoškolci su između ostalih očistili Prijedor, Tuzlu, Srbac, Visoko, Višegrad, Mostar, Čajniče, Zenicu i druge gradove.

– Srednjoškolci zaštitu životne sredine smatraju veoma važnom te su se rado priključili i podržali ovakvu vrstu aktivnosti. Ova aktivnost je i te kako važna za sve mlade ljude u Bosni i Hercegovini, jer ih prije svega podstiče na razmišljanje o razvijanju ekološke svijesti, ali i ih i direktno uključuje u doprinos svojim lokalnim zajednicama, ali i okolini u kojoj žive. U cilju zajedničke borbe za zaštitu životne sredine, ali i podizanju svijesti o ekološkim problemima kako na lokalnom, državnom nivou, tako i globalno, mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine zajedničkim snagama su pokušali biti primjer dobre prakse i podstaći druge da učine isto, kazao je Eldin Ćurovac, predsjednik Mreže vijeća učenika Federacije Bosne i Hercegovine.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu