Počela provjera diploma uposlenih u Vladi FBiH

by admin2
| 12:54

Provjera diploma zaposlenih u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine počela je danas, uključujući članove Vlade, premijere, zamjenike premijere i federalne ministre.

” U Vladi Federacije BiH počela je provedba zaključka s njene 169. sjednice od 17. januara 2019. godine, o pokretanju revizije diploma zaposlenih u federalnim
organima, javnim preduzećima i privrednim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH”, saopšteno je iz Vlade.

Kako se ističe, Generalni sekretarijat Vlade FBiH već provodi aktivnosti na provjeri diploma svih članova Vlade, premijera, zamjenika premijera i federalnih ministara, njihovih savjetnika i ostalih državnih službenika i namještenika ovog sekretarijata.

“Već su upućeni dopisi svim obrazovnim ustanovama čije diplome su priložene u personalnim dosijeima uposlenih i neke od njih su već dostavile odgovor”, kažu iz Vlade.

U Generalnom sekretarijatu Vlade FBiH, piše u saopštenju, izražavaju zadovoljstvo ažurnošću i brzinom kojima stižu odgovori i cijene da takva dobra saradnja visokoškolskih i drugih obrazovnih ustanova jeste znak da obrazovna zajednica podržava napore Federalne vlade na otkrivanju onih koji su, eventualno, zloupotrijebili obrazovni sistem.

(TI)