NLB web baner 770x95px 2

utorak, 19 Mart 2019 14:58

Akcija UIO BiH: Oduzeto 670 kg rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta

1903 akcijauiobih

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Odsjeka za provođenje propisa RC Sarajevo - Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja,  na osnovu prikupljenih operativnih informacija sa terena, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a KS, MUP-a ZDK i MUP-a RS u nekoliko odvojenih akcija na području Regionalnog centra Sarajevo, izvršili su oduzimanje 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 150.000,00 KM.

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a ista je bila namjenjena za ilegalnu prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Protiv lica od kojih je oduzet rezani duhan i cigarete izvršit će se procesuiranje kod mjesno nadležnih sudova u prekršajnom i krivičnom postupku.

Protiv počinilaca će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a , Krivičnog zakona BiH.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu