DSO Promus

četvrtak, 14 Mart 2019 17:47

Iako je tvrdio drugačije: Đaković tek danas u MUP-u TK registrovao BMW kupljen od hrvatskog konzula

1403 matin jeep

Đaković je automobil registrovao na svoje ime tek nakon što je Žurnal objavio priču o njegovoj povezanosti sa konzulom Ivanom Bandićem, inače dugogodišnjim službenikom hrvatske obavještajne službe Novinar RTRS-a Mato Đaković tek danas,14. marta 2019. godine, registrovao je  automobil BMW X3 na svoje ime - piše portal Žurnal.info.

Po hitnom postupku, MUP TK mu je izdao tablice s brojem. Sve do danas, dakle, na automobilu kojeg je vozio Đaković bile su diplomatske tablice 13-A-102, prijavljene na Konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli, odnosno na konzulu Ivanu Bandiću.

Žurnal je u posjedu fotografija koje su nastajale od novembra do početka januara, na kojima se vidi Mato Đaković kako upravlja BMW-om sa diplomatskim tablicama. Đaković danas, pak, tvrdi da je automobil kupio 10. januara 2019. godine.

No, ostaje nejasno zašto je automobil registrovao na svoje ime tek nakon što je Žurnal objavio priču o tome kako je Đaković povezan sa konzulom Ivanom Bandićem, inače dugogodišnjim službenikom hrvatske obavještajne službe o kojem ćemo više detalja objaviti tokom dana.

(TI/Zurnal.info)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu