DSO Promus

četvrtak, 14 Mart 2019 17:26

Mijo Krešić: Cilj je kompromitacija mene kao zamjenika ministra sigurnosti BiH

1403 mijo

Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH koji je u tekstu Žurnala o  slučaju vrbovanja pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja, tim povodom se oglasio u saopštenju za javnost koje prenosimo u cjelosti: 

Budući da su u javnosti plasirane gnusne laži putem teksta na portalu žurnal.info, a što je prenio veliki broj medija želim istaći da je to proizvod konstrukcija paraobavještajnog podzemlja, a koje imaju za cilj kompromitaciju mene kao zamjenika ministra sigurnosti BiH.

Ovako izrečene lažne konstrukcije vjerojatno su pokušaj skretanja pozornosti sa istinske borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih pojavnih oblika kriminala, a što glasno zagovaram u svom radu kroz cijeli mandat, a sve s ciljem stvaranja boljeg sigurnosnog ambijenta što je jamac cjelokupnog napretka BiH . To ujedno oslikava  jasnu smjernicu  politike HDZ BiH i nikakve lažne konstrukcije neće nas omesti na tom putu. Pretpostavljam da su sudionici koji su sročili sve laži iznesene u tekstu tražili način kako skrenuti pozornost sa priče o povratku BiH državljana koji su bili dio postrojbi ISIL-a kao i okupljanja pripadnika ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu, a što nažalost ima odobrenje i određenih politika u BiH koje žele zaustaviti bilo kakav napredak i europski put.

Još jednom rezolutno odbacujem bilo kakvu povezanost mene s kriminalnim aktivnostima koje su navedene u tekstu. Želim isto tako naglasiti da ću upotrijebiti sva pravna sredstva radi zaštite svoga integriteta i zatražiti procesuiranje  onih koji su iskonstruirali ovakve gnusne laži i plasirali ih u javnost - istaknuto je u tekstu sa potpisom Mije Krešića, a koji je danas stigao na adrese bh. medija.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu