DSO Promus

ponedjeljak, 11 Februar 2019 08:50

Apel građanima: Bilo kakva saznanja o Gačiću hitno dojavite policiji

1102 gacic

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo je potragu za Edinom Gačićem zbog postojanja sumnje da je ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine.

- Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je dana 10.02.2019. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 09.02.2019. godine na području Suhodola, općina Hadžići, počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), policijskog službenika FUP-a BiH, raspisala operativnu potragu za osobom Edin (Muharema) Gačić, rođen 01.09.1976. godine u Banja Luci, sa prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic, koji je naoružan i opasan. Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtanim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale, stoji u apelu.

Ovim putem pozvali su građane da se obrate policiji, ukoliko imaju ikakve informacije o Gačiću.

- Apelujemo na građane da, ukoliko imaju informaciju gdje traženo lice boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla doprinijeti pronalasku ove osobe, saznanja dostave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici, stoji u apelu MUP-a KS.

Podsjećamo, pripadnik FUP-a je u subotu, 09. februara dok je obavljao svoj službeni zadatak u Suhodolu kod Tarčina, a njegovo tijelo je pronašao kolega koji je došao da preuzme smjenu.

(TI)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu