DSO Promus

ponedjeljak, 11 Februar 2019 07:35

Damir Nikšić uputio javno izvinjenje: Moj gnjev je bio usmjeren prema petokolonašima unutar SDP-a

1102 niksicFoto: Print Screen sa Youtube priloga Damira Nikšića pod nazivom "Tuzla Grad koji propada"

Nakon što je na posljednjem zasjedanju Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH upao i izvrijeđao svoje kolege i novinare, Damir Nikšić, zastupnik SDP-a BiH u Skupštini KS, uputio je javno izvinjenje putem svog Facebook profila.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"JAVNO IZVINJENJE PARTIJSKIM DRUGOVIMA I DRUGARICAMA"

Mislim da je više nego jasno da moj gnjev, nezadovoljstvo i psovke nisu bile upućene ni Bećiroviću, ni Imamoviću, ni gradskom odboru Tuzle, ni onim opštinskim odborima Tuzle koji su bili protiv koaliranja sa SDA, niti onim drugovima i drugaricama iz Sarajeva koji su protiv koalicije sa SDA, kao i protiv kukavičijeg jajeta da budemo opozicija u Sarajevu čim bi samo predali KS u ruke SDA.

Posve je jasno da je moj, i ne samo moj gnjev, već gnjev onih koje zastupam i čiju sam poruku dosljedno prenio sinoć GO, bio usmjeren prema petokolonašima unutar SDP, agentima SDA koja je pružila pipke duboko unutar SDP-a i nastoji u njoj uspostaviti istu strahovladu koju provodi i van ove partije.

Možda sam bezrazložno pretjerao. Možda mi se učinilo da je stanje alarmantno.

Ja se izvinjavam ako sam pogrešno protumačio i procijenio, ako sam neopravdano posumnjao da postoji desna struja i peta kolona u SDP-u.

Izvinjavam se svim drugovima i drugaricama koje sam uvrijedio time što sam pomislio da rade za SDA i da su zapravo desničari.

No nemam namjeru izvinjavati se nikom u SDP-u ko žmiri, prećutno ili otvoreno podržava neofašističku politiku i radi u interesu protivničke stranke.

Nisam pristupio SDP-u da pazim šta i kako govorim protiv fašizma, da biram riječi pri njegovim osudama zato što bi se neko od članova mogao uvrijediti.

Kome u SDP-u je bliži Busuladžić od Fuada Midžića ili Vojislava Kecmanovića Đede - taj nema šta da traži u SDP-u.

To je moje mišljenje i žao mi je ako je ono manjinsko."

(TI)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu