DSO Promus

petak, 08 Februar 2019 11:23

Upozorenje iz BH Telecoma: Zloupotrebe u mobilnoj mreži putem Viber usluge

0802 bhtelecom

Iz kompanije BH Telecom, upozoravaju korisnike da je danas uočen pokušaj zloupotrebe u mobilnoj mreži putem Viber usluge sa lažnog profila pod username-om BH Portal i profilnom slikom BH Telecom portala.

Sa ovog lažnog profila se od korisnika traže korisnički podaci (username, password i sl.) ili se nudi neprovjereni link putem kojeg se dolazi do korisničkih podataka radi oštećenja korisničkog računa i prebacivanja određenog novčanog iznosa na drugi broj u mobilnoj mreži BH Telecoma. Pravovremenom reakcijom ovaj pokušaj zloupotrebe je zaustavljen.

”Informišemo korisnike da BH Telecom sva obavještenja o uslugama i akcijama dostavlja putem zvaničnog  profila BH Telecom-a na Viberu  i ne komunicira direktno na ovom kanalu sa pojedinačnim korisnicima niti od korisnika traži korisničke podatke”, navodi se u saopštenju BH Telecoma.

Pozivamo korisnike da ni pod kojim uslovima ne ulaze u komunikaciju sa sumnjivim profilima sličnog sadržaja niti da prate linkove koji mogu doći od istih. Također, molimo korisnike da slične slučajeve pokušaja zloupotrebe prijave kontakt centru BH Telecoma na broj 1444, stoji u obavijesti.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu