FMHZ: Vremenska prognoza za naredna četiri dana

by admin2
| 7:31

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na planinama u centralnim i istočnim područjima danas je povremeno moguć slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti u sjevernim područjima Hercegovine. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 8°C, a najviša dnevna između 5 i 16°C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti jedino u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 2°C, a najviša dnevna do 13°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 4°C, a najviša dnevna između 1 i 11°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuju padavine s juga koje će tokom noći na utorak zahvatiti cijelu zemlju. U nizinama se prognozira kiša, a u višim područjima Bosne snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 5°C, a dnevna od 2 do 10°C.

(Tuzlainfo.ba)