Web banner 1200x100px Popust MC Astra Borovo 29.06.2018

farah baner

srijeda, 17 Oktobar 2018 14:42

SDA nakon izbora: Vrijeme je da stranke koje su dobile povjerenje glasača, to povjerenje i opravdaju

1710 sda

SDA poziva sve aktere političkog života da u postizbornom vremenu pokažu zrelost i punu odgovornost spram interesa države i svih građana BiH.

Predizborna kampanja je završena, rezultati izbora su poznati i nije vrijeme da se energija dodatno troši na bespotrebne političke prepirke. To svakako nije u interesu ni države, ni građana - navodi se u saopštenju SDA BiH.

Umjesto toga, potrebno je posvetiti se što bržoj implementaciji izbornih rezultata, formiranju kvalitetne vlasti na svim nivoima i predanom radu na provođenju reformi, jačanju državnih institucija, ubrzanom putu prema EU i NATO-u, popravljanju općeg stanja u našoj zemlji, borbi protiv korupcije, ekonomskom razvoju, masovnoj izgradnji infrastrukture i definisanju posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH.

Stabiliziranje prilika i ubrzan razvoj BiH, koji je interesu države i svakog čovjeka u ovoj zemlji, mogu donijeti samo široke programske koalicije, sastavljene od pobjedničkih stranaka, na svim nivoima – od državnog, preko entitetskih, do kantonalnih. Pri tome ne smije biti nikakvih uslovljavanja, a sebični stranački interesi, lični animoziteti, pa i ideološke razlike, moraju biti gurnute u drugi plan.

Vrijeme je da sve stranke koje su dobile povjerenje glasača, to povjerenje i opravdaju, stoji na kraju saopćenja.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu