srijeda, 25 Juli 2018 08:05

Vijeće ministara BiH: Usvojena politika upravljanja zračnim prostorom

2507 avion

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo je Odluku o usvajanju Politike upravljanja zračnim prostorom Bosne i Hercegovine,  koju je pripremio Komitet za upravljanje zračnim prostorom BiH.

Politikom koja ističe sigurnost zračnog saobraćaja želi se osigurati efikasno upravljanje zračnim prostorom Bosne i Hercegovine, koji će biti siguran i integriran u evropski sistem te doprinijeti ekonomskom razvoju naše zemlje i zaštiti životne sredine  - navodi se iz Vijeća ministara naše zemlje.

Visok kvalitet usluga korisnicima zračnog prostora, stvaranje uslova kojim će se ohrabriti razvoj novih ruta te podrška implementaciji Jedinstvenog evropskog neba na panevropskom nivou, samo su neki od 18 istaknutih ciljeva Politike upravljanja zračnim prostorom  BiH.  

Za realizaciju ove politike nije potrebno osigurati posebna sredstva u budžetu institucija Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Za praćenje realizacije Politike zadužen je Komitet za upravljanje zračnim prostorom BiH koji će najmanje jednom godišnje Vijeću ministara BiH podnositi izvještaj o njenoj realizaciji.

(TI/Akta.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu