tuzla info 1200x100

farah baner

četvrtak, 07 Juni 2018 14:06

Sastanak premijerligaša i NFSBiH: Klubovi ne žele Ligu za prvaka i Ligu za opstanak

0706 nfsbih

U cilju što bolje pripreme za početak takmičarske sezone 2018/19. danas je u hotelu Park u Vogošći održan sastanak predstavnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i klubova BH Telecom Premijer lige BiH.

Krovnu kuću bh. fudbala su na sastanku predstavljali potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, predstavnici administracije i svi članovi Komiteta za takmičenje.

Na sastanku se razgovaralo o modalitetu takmičenja za narednu sezonu, kao i o ograničenju broja fudbalera stranih državljana u klubovima Premijer lige.

Klubovi su imali jednoglasan stav o modalitetu takmičenja, smatrajući da je trokružni sistem adekvatniji u odnosu na dosadašnji, koji je podrazumijevao Ligu za prvaka i Ligu za opstanak u drugoj fazi takmičenja.

Većina predstavnika premijerligaša su stava da maksimalan broj stranih fudbalera u klubovima treba ostati 6 kao u prethodnim sezonama, a ne 4 kako je planirano za sezonu 2018/19, saopćeno je iz Saveza.

Ove inicijative će biti razmatrane na narednim sjednicama Komiteta za takmičenje N/FSBiH, kao i na sjednici Izvršnog odbora koja će biti održana 19. juna.

(TI)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu