tuzla info 1200x100

farah baner

subota, 10 Februar 2018 13:57

Akcija FUP-a: Zaplijenjeno sedam kg droge, četvero uhapšenih

3110 droga

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, dana 09.02.2018. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Tranzit“, a vezano za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Ova operativna akcija realizovana je uz značajnu podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Vezano za navedene aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona lišena su slobode četiri lica i to dva lica iz Sarajeva incijala T.M. (1966. god.), H.J.(1988 .god.) koja su vršila transport opojne droge i dva lica iz Bosanske Krupe incijala A.M. (1982 .god.) i A.K. (1982 .god.) koja su vršila kupovinu opojne droge. Prilikom pretresa vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto, cca. 4 kg opojne droge „Cannabis Sativa L“.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu dana 09.02.2018. godine izvršeni su također i pretresi na dvije lokacije na području opićine Novo Sarajevo – Sarajevo, kojom prilikom je u kući koju koristi osumnjičeni H.J., pronađeno i oduzeto cca. 3 kg opojne droge „Cannabis Sativa L“. Pored opojne droge prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju u ovim aktivnostima je pružalo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Ilustracija


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu