“The Look of the Year”: U Tuzli kasting za izbor top modela

by nedim
| 4:39

U subotu, 05. Augusta u Hotelu Tuzla sa početkom u 12:00 sati će se održati prvi ovogodišnji kasting za izbor top modela “The Look of the Year”.

Kasting organizuje modna agencijaFreestyle iz Tuzle, partner modne agencije “Model Scouting Office” te zastupnik izbora “TheLook of the Year” za Bosnu i Hercegovinu.

Saradnja i stručnost ovih agencija ogleda se u rezultatima modela koje postižu hodajućisvjetskim pistama za: Dior, Prada, Givenchy, Balenciaga, Gucci, Chanel itd; Fotografišući se zanaslovne strane i editorijale svjetskih top magazina: Vogue, Numero, Elle, Harpers Bazaar,Marie Claire, Numero, Grazia itd.; bivajući zaštitna lica najprestižnijih modnih kuća poput:Armani, D&G, Jean Paul Gaultier, Versace, GF Feree, Max Mara, Cavalli, CK ,Intimissimi,Victoria Secret, Zara, Paull & Bear, Mango, Chopard, L’Oreal itd.

Kako bi sudjelovali na izboru “The Look of the Year”, prijavljeni moraju biti:

– Djevojke između 14 i 22 godine, visoke najmanje 174 cm

– Mladići između 14 i 22 godine visoki najmanje 183 cm.

Svi koji se prijavljuju, a ukoliko su mlađi od 18 godina, moraju doći u prisustvu roditelja ilistaratelja. Djevojke bi trebale biti minimalno našminkane u odjeći koja pokazuje cijelu figuru,kao što su tajice, uske traperice i obična majica te ponijeti kupaći kostim.

Mladići bi također trebali nositi odjeću koja pokazuje cijelu figuru kao što su obična majica i usketraperice, ponijeti kupaći šorc te biti bez kape. Prijava se vrši direktno na kastingu, popunjavajući aplikaciju izbora. Svi prijavljeni su oslobođeni svih troškova (nema kotizacije).

Naredni kastinzi bit će održani uBanja Luci – 12. Augusta u 12:00 sati u Hotelu Bosna te Sarajevu – 19. Augusta u 12:00 sati u Hotelu Saraj.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se informisati putem e-maila casting@fsm.ba.

(Tuzlainfo.ba)