BBI banka u Tuzli otvorila i drugu poslovnicu

by nedim
| 6:44

Jučer je otvorena druga poslovnica Bosna Bank International d.d. u Tuzli.

Novootvorena poslovnica BBI banke je savremeni centar koji zadovoljava standarde modernog bankarskog poslovanja i ukupno tridesetšesta poslovna jedinica koja djeluje u okviru mreže BBI banke u BiH.

Simboličnim presjecanjem vrpce poslovnicu su otvorili Savjetnik gradonačelnika za ekonomsko-finansijske poslove Grada Tuzla g. Vedran Lakić i predsjednik Uprave Bosna Bank International g. Amer Bukvić.

„Otvaranje druge poslovnice BBI banke u Tuzli je snažna poruka ove institucije koja jedina u ovim izazovnim vremenima otvara novu poslovnu jedinicu. Ovo je veoma značajno za Grad Tuzlu i naše privrednike. U ime gradonačelnika Tuzle g. Jasmina Imamovića i administracije Grada Tuzla čestitam g. Bukviću i uposlenicima BBI banke na ovom potezu. Mislim da su građani i privrednici u Tuzli prepoznali kvalitet BBI banke i da će se rado odazvati na ponude ove finansijske institucije.” – kazao je na svečanosti g. Lakić, izrazivši posebno zadovoljstvo što su se u novoj poslovnici otvarila i četiri nova radna mjesta.

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke istakao je kako BBI nastavlja širenje svoje mreže i kako je ovo sedma poslovna jedinica na području Tuzlanskog kantona gdje BBI banka, pored Tuzle posluje i u Gradačcu, Gračanici, Kalesiji, Srebreniku i Živinicama, gdje upošljava blizu četrdeset radnika.

„BBI banka je u Tuzli prisutna još od 2009. g. i drago mi je što povećavamo naše poslovne aktivnosti u ovom gradu u kojem se osjećamo dobrodošlo. BBI je u ovu regiju do sada investirala i plasirala skoro 350 miliona KM. Ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili, ali i na partnerske odnose koje smo izgradili, kako sa građanima i privrednicima, tako i sa lokalnim vlastima i zajednicom.“ – kazao je g. Bukvić i dodao: „Strateško opredjeljenje BBI banke je jačanje privrede BiH, prvenstveno kroz rast malih i srednjih preduzeća koji su nosioci razvoja svake tržišne ekonomije. Mi u BBI smo već 20 godina opredijeljeni razvoju BiH, a otvaranje ove poslovnice u Tuzli samo je jedan od koraka na putu osnaživanja ekonomije naše države.“

Radno vrijeme nove poslovnice BBI u Tuzli, koja se nalazi u ulici Armije BiH na broju 1, je od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 sati. BBI banka građanima i privrednicima nudi puni set bankarskih proizvoda i usluga, povoljnih uslova finansiranja, sigurnu štednju, moderne i pouzdane servise digitalnog bankarstva, o čemu više detalja svi zainteresovani mogu pronaći na web stranici https://www.bbi.ba.

U okviru nove poslovnice klijentima je 24 sata dnevno na usluzi i bankomat, a širom BiH na preko 140 bankomata u okviru BH mreže klijenti BBI banke mogu podizati gotovinu bez naknade.

(Tuzlainfo.ba)