srijeda, 23 Oktobar 2019 15:10

FOTO: IPI Akademija svečano obilježila petu godišnjicu rada

1 IPI

Jučer je na IPI Akademiji svečano obilježena peta godišnjica uspješnog poslovanja i rada. Prije pet godina, uručivanjem indeksa prvoupisanim studentima u akademsku 2014./2015. godinu, ozvaničen je početak nastave na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji, prvoj privatnoj visokoj školi ovakvog  tipa u Tuzlanskom kantonu. 

„Kroz proteklih pet godina IPI Akademija je ostvarila mnoge uspješne rezultate. Imamo izvrsnu saradnju sa niz drugih univerziteta i fakulteta, nevladinih organizacija, privatnih i javnih kompanija, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu. Ono što posebno želim istaknuti jeste da je naša djelatnost javna. Mi smo IPI Akademiju širom otvorili za niz projekata, seminara, simpozija, konferencija, promocija knjiga, gostovanja stručnjaka i umjetnika iz zemlje i inostranstva. U proteklih 60 mjeseci rada, organizovali smo 60 događaja, koji su okupili veliki broj studenata i gostiju. Više od 600 studenata do danas se upisalo na IPI Akademiju, a naši diplomanti su već sada uspješni poslovni ljudi koji ostvaruju izvanredne rezultate na tržištu rada.“ istakao je u svom obraćanju direktor IPI Akademije dr. sc. Damir Bećirović.

Odluku o nastavku svog obrazovanja na IPI Akademiji, u prvoj generaciji donijelo je 120 studenata, jedna od njih je i Zineida Avdibegović, diplomantica IPI Akademije i predstavnica studenata prve generacije.

„Kao studentica prve generacije, koja je pružila svoje povjerenje IPI Akademiji, mogu reći da boraviti u ovim moderno uređenim prostorijama i slušati predavanja izvrsnih stručnjaka bila je jedina velika satisfakcija i motivacija da se trudimo, da radimo, da učimo i nije nam bilo teško izvršavati sve svoje obaveze. Dosta je tu bilo dobrih i marljivih studenata, mojih kolega i kolegica koji danas aktivno rade i djeluju na tržištu rada, ostvaruju dobre rezultate i služe na obraz IPI Akademiji.“ istakla je Zineida Avdibegović, bachelor Tržišnih komunikacija.

Najveći uspjeh IPI Akademije jeste svjedočiti uspjesima njenih studenata. Otvaranje Studentskog kluba pamti kao jedan od veoma važnih događaja koji je ovu ustanovu učinio

prepoznatljivom u regionu. Jedan od osnivača Studentskog kluba, Ali Mokayes, u svom obraćanju je istakao kako je velika motivacija za studente bila podrška ove institucije, kao i svih profesora koji su u svakom trenutku dijelili savjete i pomoć u realizaciji studentskih ideja i projekata.

Ovaj događaj okupio je profesore, predavače, asistente, poslovne partnere, studente i diplomante koji su u proteklim godinama bio dio našeg poslovanja. Kolektiv IPI Akademije gostima je uputio iskrene riječi zahvalnosti za pruženo povjerenje i uspješnu saradnju. Nakon toga uz neformalno druženje, gosti su upoznati sa radom Studentskog kluba i novootvorenog Studentskog HUB-a.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu