DSO Promus

srijeda, 03 April 2019 14:50

Gradačac: JYSK otvorio prvu prodavnicu u BiH uređenu po novom skandinavskom konceptu

0304 jysk3

Međunarodni maloprodajni danski lanac JYSK danas je u Gradačcu otvorio vrata nove prodavnice u potpunosti opremljene novim konceptom uređenja prodavnica. Riječ je o najnovijem konceptu kojeg odlikuje potpuno drugačiji, skandinavski stil uz koji će kupci imati inspirativniji doživljaj kupovine. Gradačac je tako postao prvi grad u Bosni i Hercegovini s novouređenom prodavnicom.

U novoj JYSK prodavnici kupci će moći lakše pronaći tražene proizvode, pa tako i proizvode iz nove vrtne kolekcije. Najnoviji asortiman vrhunskog namještaja s danskim potpisom za proljetno-ljetnu sezonu čine tri različita i inovativna dizajnerska trenda za vanjsko uređenje prostora – Harmony, Sunbaked i Nordic Light.

„Za ovu smo sezonu predstavili tri jedinstvena stila koja će boravak na otvorenom učiniti posebnim iskustvom. Velika pažnja usmjerena je prema materijalima, toplim bojama i oblicima pri čemu je jasno vidljiv snažan utjecaj skandinavskog dizajna. Uz JYSK proizvode iz najnovijeg asortimana vrtnog namještaja, svi mogu stvoriti skladan ugođaj za beskompromisno uživanje u svakom slobodnom trenutku“, kazala je Zvjezdana Novak, JYSK-ova menadžerica za prodaju i marketing.

Uvođenjem ovih trendova kao i novog koncepta uređenja prodavnica, JYSK planira nastaviti pozitivan rast u Bosni i Hercegovini koji pokazuju prošlogodišnji rezultati. „Jako sam zadovoljan činjenicom da je sve većem broju kupaca u Bosni i Hercegovini JYSK prvi izbor. Kao rezultat toga JYSK je u 2018. postigao najbolje rezultate do sada sa prometom od 46.872.299 BAM i EBIT-om od 5.953.650 BAM, što je povećanje od 18,7 posto u usporedbi s godinom prije. Ovakav značajan iskorak daje nam nevjerojatan vjetar u leđa te smo sigurni da će se trend rasta nastaviti. JYSK kao tradicionalno nagrađivan poslodavac planira otvaranje novih radnih mjesta tako da ćemo do kraja 2019. otvaranjem još dvije nove prodavnice imati ukupno 26 prodavnica u BiH sa više od 180 zaposlenih“, izjavio je Ivan Protega, retail manager JYSK-a za BiH i Sloveniju.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu