DKC Farah: Jedini u BiH rade BDR metodu revitaliziranja kože lica

by nedim
| 20:06

BDR (Beauty Defect Repair) tretman, jedini u Bosni i Hercegovini ovu sjajnu metodu revitaliziranja kože lica radi DKC Farah u Tuzli i Sarajevu, a nedavno je tim ovog centra sa ovaj tretman dobio i potrebne certifikate.

BDR (Beauty Defect Repair) je revolucionarna metoda kozmetičke mezoterapije koja graniči sa medicinskim zahvatom s izuzetno visokom stepenom učinkovitosti i rezultatom koji je odmah vidljiv, a uz ugodan, neagresivan i potpuno bezbolan tretman s dugotrajnim lifting efektom.

Vodeći neinvazivni sistem tretmana lica iz Njemačke, BDR je mnogo više od uređaja ili režima njege kože; to je zasebna filozofija tretiranja kože koja koristi tehnologije prihvaćene iz dermatologije i estetske medicine kako bi podmladila kožu na svim nivoima.

Kako funkcioniše?

Svi problemi, od bora preko akni, gubitka tonusa do hiperpigmentacije prouzrokovani su disbalansom funkcije kože. BDR sustav njege je sveobuhvatni pristup, spoj moderne tehnologije i najsuvremenije aktivne tvari. Namijenjen je svim tipovima kože, za sve dobne skupine. Ova najnovija metoda u svijetu kozmetologije namijenjena je za intenzivnu njegu kože, poboljšanje strukture kože, minimalizaciju problema. Stimuliraju metabolizam stanica i reaktivnu funkciju kože. Čiste kožu i djeluju protiv hiperpigmentacijskih mrlja.

BDR (beauty defect repair) TRETMAN – faze:

BIOLOŠKI PILING (limunska, mliječna te glikolna kiselina) – smanjuje lučenje žlijezda, osvježava boju kože, smanjuje pore, pigmentacijske mrlje, dubinu bora, masnoću i sjaj.
CLEAR&FRESH – mikrodermoabrazija – utiče na gornji sloj kože, uklanja odumrle stanice kože, pročišćava pore, poboljšava mikrocirkulaciju i apsorpciju hranjivih tvari. Korektivni (obnavljajući) tretman posebno namijenjen za masnu, problematičnu kožu.
FRESH&GLOW – stimulacija XL, vitalnost i svježina – ugodno i bezbolno mikrootvaranje epidermisa da bi se omogućio trenutni i intenzivni prijenos aktivnih tvari koje se koriste u tretmanu, smanjuje mimičke bore, poboljšava elastičnost kože.
CELL REPAIR – stimulacija XS – glavna funkcija je mezoterapija ili alternativa injekcijama za bore. Oživljava funkciju kože u borama i ožiljcima, stimulira stvaranje kolagena i elastina.

Ovaj tretman je najbolje raditi kao cjelovit, ali se može raditi i u fazama:

1+2: BIOLOŠKI PILING+CLEAR&FRESH (mikrodermoabrazija), preporučujemo za čišćenje kože i poboljšanje mikrocirkulacije, cijena od 100 KM
1+2+3: BIOLOŠKI PILING+CLEAR&FRESH+FRESH&GLOW – preporučujemo za čišćenje kože, stimulaciju stvaranja kolagena, podmlađivanje, cijena od 150 KM
1+2+3+4 Cjelovit BDR tretman: BIOLOŠKI PILING+CLEAR&FRESH+FRESH&GLOW+CELL REPAIR – preporučujemo za čišćenje kože, stimulaciju stvaranja kolagena, podmlađivanje, ishranu kože, cijena od 200 KM.

Također, više informacija o ovom i drugim tretmanima saznajte u DKC Farah Tuzla, na web stranici: www.farah.ba,  Facebook Fan stranici ovog centra ili pozivom na broj telefona 035 /255 555.

(Tuzlainfo.ba)