Prezentirana mobilna aplikacija “NLB Pay”: Umjesto karticama plaćajte telefonom

by nedim
| 6:47

NLB Banka je u Sarajevu promovisala mobilnu aplikaciju NLB Pay.

Riječ je o aplikaciji koja je razvijena u saradnji sa Mastercardom, a koja omogućava klijentima NLB banke da svoja plaćanja na POS terminalima umjesto karticama plaćaju mobilnim telefonima. Kako je na konferenciji za novinare kazao predsjednik Uprave NLB d.d. Blaž Brodnjak, mobilni novčanik je u Sloveniji uveden prije godinu i pol, nakon toga NLB Grupacija je aplikaciju uvela i za klijente u Makedoniji, a sada je red došao na BiH – piše Oslobođenje.

– Prvo krećemo sa bankom u Sarajevu, nakon toga u Banjoj Luci, a u narednom periodu svakako ćemo raditi na nadogradnji aplikacije, te će sljedeći korak biti da omogućimo klijentima podizanje novca na bankomatima koristeći telefon a ne kartice, poručio je Brodnjak.

On je ovom prilikom naglasio da će fokus NLB Grupacije i dalje biti region u koji će nastaviti intenzivno ulagati, u kojem će jačati svoje pozicije i biti pravi partner kako stanovništvu, tako i i privredi regije.

– NLB banka se trudi da bude inovativna, da prati dešavanja na tržištu te smo ponosni da smo druga banka u BiH koja ima ovu mobilnu aplikaciju, poručila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić dodajući kako će NLB banka nastaviti sa razvojem novih aplikacija i novih usluga.

Jelena Ristić, direktorica Mastercarda za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore naglasila je ovom prilikom da je mobilno plaćanje inovativno, brzo, jednostavno i što je najvažnije sigurno.

– Došlo je vrijeme da se beskontaktno plaćanje, koje je u posljednjim godinama u porastu u BiH, polako zamjenjuje mobilnim plaćanjem, kazala je Ristić.

Mobilni novčanik NLB Pay preuzmite OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)