IPI Akademija: Studenti na šestomjesečnom praktičnom usavršavanju

by admin2
| 15:57

Saradnjom između IPI Akademije i ECHO Technology Solutions data je prilika studentima Informacionih tehnologija da obavljaju šestomjesečnu praksu u ovoj kompaniji, ukoliko pokažu određeni nivo znanja. Da se ovakve prilike trebaju iskoristiti dokaz su naši studenti Anes Bajrić, Ali Mokayes i studentica Amina Omerović koji su uspješno prošli sve testove i trenutno obavljaju šestomjesečnu praksu.

Kompanija ITEONTECH d.o.o. osnovana je u januaru 2008. godine. Od 2013. godine kompanija koristi brand temeljne kompanije ECHO Technology Solutions iz San Franciska.

Cilj im je pružiti rješenja visoke tehnologije po mjeri krajnjih korisnika, a glavna djelatnost je razvoj softvera po narudžbi. Najznačajniji dio poslovanja su softverski projekti za sjeverno-američko tržište koji uključuju klijente iz finansijskog, pravnog, proizvodnog, kao i nevladinog sektora. ECHO Technology Solutions je partner za implementacije Salesforce.org, podorganizacije za nevladin sektor unutar najveće SaaS (software as a service) kompanije Salesforce.

– Kao učesnici ove prakse, imamo priliku da se upoznamo sa radom na Salesforce platformi koja služi za upravljaje odnosima sa klijentima, odnosno izradu aplikacija sa svim onim što može biti potrebno nekoj firmi. U okvirima Salesforce-a, susrećemo se sa tehnologijama, sa kojima do sada nismo radili, kao što su Apex i Aura, a trenutno smo posvećeni učenju C#, kao i proširivanju prethodnog znanja o bazama podataka. Ova praksa je odlična prilika da sticanjem novih znanja idemo korak ispred i otvaramo vrata za nove prilike koje svakako svi trebamo iskoristiti. – ističu polaznici šestomjesečne prakse u ECHO Technology Solutions, Amina i Anes.

(Tuzlainfo.ba)