utorak, 16 Oktobar 2018 14:42

Mlin i pekara Ljubače Tuzla : Uspješno provedena certifikacija

1610 certifikat ljubace

Kompanija Mlin i pekara d.d. Ljubače -Tuzla, lider na tržištu Tuzlanskog kantona u proizvodnji hljeba i peciva, uspješno je provela proces certificiranja i primjene standard ISO 9001:2015 i HACCP normi.

"Proizvodnja kvalitetne, higijenski ispravne, i sigurne hrane je naš imperativ, i to ostvarujemo primjenom standarda ISO 9001:2015,  te ispunjenjem zahtjeva HACCP normi. Certificiranje smo proveli u saradnji sa certifikacijskom kućom TUV NORD CERT. Na taj način učinili smo još jedan značajan korak u kontrolisanju proizvodnog procesa, počevši od nabave sirovina i repromaterijala, preko njihovog skladištenja, do proizvodnje i isporuke gotovih proizvoda koje savjesno prate vrhunski tehnolozi i radnici s dugogodišnjim iskustvom. Ovim je zatvoren krug proizvodnje, prodaje i distribucije na transparentan i sljediv način, a sve u cilju opravdanosti povjerenja naših kupaca i potrošača. Još jedna stvar na koju smo posebno ponosni u ovoj godini jesu novi, uspješno lansirani visokokvalitetni proizvodi kao što su;  bavarsko pecivo, visokoproteinski hljeb, hrono hljeb... Fokusirani smo na praćenje trendova zdravog načina ishrane kojeg su prepoznali naši potrošači jer bilježimo povećanje prodaje u svim segmentima", izjavio je Adnan Imerović direktor Mlina i pekare Ljubače - Tuzla.

Trenutno kompanija svoje proizvode distribuira na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, a uskoro će biti dostupni potrošačima i na području Sarajevskog kantona.

Mlin i pekara d.d. Ljubače-Tuzla postoji od 1950. godine i lider je na tržištu Tuzlanskog kantona u proizvodnji hljeba i peciva, što je dokaz povjerenja uspostavljenog prije svega dugogodišnjim kvalitetom. Mlin je napravljen po visokim standardima kako bi se postigla proizvodnja vrhunskog kvaliteta, a povezan je sa betonskim silosima kapaciteta 50.000 tona, koji su drugi po veličini u Bosni i Hercegovini.

Brašno proizvedeno u Mlinu Ljubače je garantovano bez aditiva. Trenutno se proizvodi brašno  T500, T550, T710, T850, pšenični griz, pšenične mekinje i pšenično stočno brašno. Mlin posjeduje savremenu laboratoriju u kojoj se vrše svakodnevne kontrole svih sirovina i proizvoda.

(TI/Akta.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu